Story| Alice Sunderland

Alice Sunderland

Story

OVER ALICE SUNDERLAND

Haar eerste stapjes zette ze op het Friese platteland, maar tegenwoordig vliegt Alice (1981) de hele wereld over. Haar glansrijke carrière kent een bijzonder verloop: na successen in de paardensport en de spotlights van de musicalwereld, komt Alice in aanraking met wat haar grote passie blijkt te zijn: diamanten en juwelen.

Al op jonge leeftijd is Alice erg ambitieus. Ze blijkt zeer talentvol in de paardensport en traint fanatiek. Met succes, want ze behaalt grote successen op internationaal niveau, met name in de springsport. In 2000 vertrekt ze naar Amsterdam om haar leven een andere wending te geven. Ze speelt in diverse theaterproducties van Joop van den Ende. De musicalwereld brengt haar naar Antwerpen waar ze in aanraking komt met de diamant business. Al snel is Alice enorm geïntrigeerd door deze mysterieuze steensoort.

Photography by: 

Herman van Gestel

AL OP JONGE LEEFTIJD IS ALICE ERG AMBITIEUS

Diamantaire

Alice volgt de diamantschool in Antwerpen en leert het echte vak intern bij een beëdigd diamantair. Deze diamantair maakt haar wegwijs in de wereld van de diamanten, eerst als taxateur en daarna in de verkoop. In 2007 start Alice als diamantair met haar eigen bedrijf. Daarna breidt ze haar vakgebied uit door ook een juweelontwerp opleiding in Antwerpen te volgen. Een goede zet, want nu kan ze de klanten niet alleen van diamanten voorzien, maar ook van op maat gemaakte juwelen, helemaal naar wens van de klant. Alice vliegt de hele wereld over om klanten te voorzien van haar diamanten en juweelontwerpen.

ALICE VLIEGT DE HELE WERELD OVER OM KLANTEN TE VOORZIEN VAN HAAR DIAMANTEN EN JUWEELONTWERPEN

EIGEN JUWELENLIJN

Op dit moment wordt een grote droom verwezenlijkt: het internationaal in de markt zetten van het eigen juwelenmerk. Dit wordt gedaan onder de eigen naam ‘Alice Sunderland’. Ambitie en hard werken werpen vruchten af. Natuurlijk in combinatie met prachtige ontwerpen. In 2011 is tijdens de Haute Couture Week haar eerste show met de Everlasting Moments collectie in Parijs. Een lijn met kalenderringen die voor iedereen te personaliseren zijn door op een speciale dag een afwijkende kleur diamant te plaatsen. Een uniek concept. Op 18 november 2012 is Nederland aan de beurt, de juwelenlijn werd gelanceerd in het sprookjesachtige Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. Van 10 – 13 mei 2014 was Alice te vinden  op de juwelenbeurs in Vicenza, Italië, waar zij haar schitterende Everlasting Moments collectie internationaal heeft gelanceerd.

Grenzeloze ambitie, tomeloze energie, glinsterende diamanten, prachtige ontwerpen: u gaat nog veel horen van Alice Sunderland!

Everlasting Moments Collection