Informatie over diamanten| Alice Sunderland

Alice’s diamonds

Know-how Alice Sunderland

Naast juwelenontwerpster, is Alice Sunderland ook diamantaire van beroep. Zij kiest daarom haar stenen met de grootste zorgvuldigheid uit. De 4’C zijn hierbij haar leidraad: Cut, Clarity, Colour & Carat.

Cut (Het slijpsel)

Geen enkele diamant is hetzelfde. Elke diamant heeft zijn eigen karakter, vorm en dimensie. De diamanten van Alice Sunderland zijn zo geslepen dat de schoonheid van elke steen er het beste uitkomt. Er wordt gestreefd naar een optimale reflectie van het licht, waardoor de steen optimaal gaat stralen.

Clarity (De helderheid)

De clarity slaat op de zuiverheid van een diamant. Een diamant is een steensoort, dus het komt vaak voor dat een diamant insluitingen/ onzuiverheden heeft. Wereldwijd worden diamanten beoordeeld op basis van een speciaal hiervoor opgestelde schaal, welke loopt van FL- I3. Als men FL diamanten gebruikt, dan heeft men de zuiverste diamantvorm. I3 is de onzuiverste diamantvorm. De afbeelding hiernaast geeft verder aan welke vormen tussen deze twee uitersten voorkomen.

Colour (De kleur)

De mooiste diamanten zijn kleurloos. De diamanten van Alice Sunderland worden gemeten aan de hand van een internationale schaal, welke loopt van D – Z. Een D- colour diamant is kleurloos en een Z- colour diamant is geel. Voor diamanten met een optimale schittering gebruikt Alice Sunderland alleen diamanten die vrijwel kleurloos zijn.

CARAT (HET KARAAT)

Carat is de meeteenheid van diamanten. Éen carat is hierbij 0,2 gram. Alice Sunderland gebruikt verschillende carat in haar juwelen.